بیو الکتریک و مهندسی اطلاعات پزشکی

 




گرایش بیوالکتریک در مهندسی پزشکی در بر گیرنده یکی از گسترده ترین حوزه های تحقیقاتی در بین گرایش‌های درون دانشکده ای می باشد.ازحوزه های تحقیقاتی این گرایش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

   
پردازش سیگنال های حیاتی
 
برای گرفتن سیگنال‌های حیاتی، طراحی و ساخت سخت افزارهای مناسب و استفاده‌ی بهینه از فن آوری روز ضروری است.  پس از دریافت سیگنال لازم است پردازش‌های لازم بر روی سیگنال انجام شود تا اطلاعات لازم جهت استفاده فراهم شود. از زیرشاخه‌های مهم پردازش سیگنال های حیاتی در این دانشکده، می توان به تشخیص خودکار بیماری‌ها، فشرده سازی سیگنال‌های حیاتی، تشخیص ویژگی‌های حیاتی، اعمال اراده و ارسال فرامین به اندام های مصنوعی و کاربردهای خاص اشاره نمود. 
پردازش تصاویر پزشکی و سیستم های تصویر برداری
 
تصاویر پزشکی با توجه به آنکه وضعیت بدن را به صورت دو بعدی و حتییا سه بعدی (بوسیله کامپیوتر) نشان می‌دهند، یکی از مهمترین وسایل تشخیص برای پزشکان اهستند که همواره بخش عظیمی از تحقیقات را به خود اختصاص داده‌استند. 
پردازش صوت وگفتار و طراحی سیستم های گفتار درمانی و کمک همراه معلولین گفتاری
 
گفتار یکی از علایم بسیار مهم زیستی است که از هوشمندترین موجود روی زمین، یعنی انسان صادر می‌گردد. با توجه به توسعه وسیع سیستم‌های کامپیوتری و اهمیت روزافزون انواع پردازش‌های صوتی و گفتاری در جهان امروز و ارتباط تنگاتنگی که ویژگی‌های گفتار تولید شده با خصوصیات آناتومیک و عصبی دستگاه تولید گفتار و همچنین چگونگی عملکرد سیستم اعصاب مرکزی او دارد. اهمیت پرداختن به این مقوله پرکاربرد مهندسی در دانشکده مهندسی پزشکی ظاهر می‌گردد
 
مدلسازی سیستم های بیولوژیک
 
مطالعه، تحلیل و مدلسازی سیستم‌های بیولوژیکی در عین اینکه راهگشای پیشرفت فنی و علمی در دیگر شاخه های رشته بیوالکتریک میباشد، به صورت ایده بخشی قوی برای انجام ابداعات در شاخه‌های دیگر علوم مهندسی مثل رشته پردازش سیگنال، مخابرات و کنترل عمل می‌کند. اهمیت این شاخه از گرایش بیوالکتریک از زیربنایئی بودن آن برای دیگر شاخه‌های این گرایش نشأت می‌گیرد.
 
طراحی بخشهای الکترونیکی و کنترل اعضاء و اندام مصنوعی و ساخت وسایل توانبخشی
 
از بخش های مهم و تخصصی رشته مهندسی پزشکی طراحی و ساخت اندام مصنوعی است. در این راه علاوه بر تخصص‌های بیومکانیک جهت طراحی و ساخت بخش‌های مکانیکی اندام مصنوعی و بیومواد جهت سازگار ساختن آنها با ویژگی‌ها و حساسیت‌های اندام طبیعی که در مجاورت آنها قرار می‌گیرند، در مواردی که اندام مصنوعی از نوع فعال هستند، نیازمند مدارات الکتریکی، الکترونیکی و دیجیتالی میباشند.

دفعات مشاهده: 20564 بار   |   دفعات چاپ: 333 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر